Bilförsäljare - Bra information om Bilförsäljare
Bilförsäljare som säljer nya bilar

Ofta får de med en bilförsäkring under en period om du köper en nya bil av bilförsäljaren

Bilförsäljare som säljer nya bilar har ofta flotta fina rena lokaler där de fabriksnya bilarna står uppradade. Dessa bilförsäljare är ofta snyggt men enkelt klädda och kan ganska mycket om en eller två bilmärken.

Fördela att köpa en ny bil av en större välkänd bilhandlare är att du vet vad du får och att de oftast går att läsa på mycket om bilen via nätet. Dessutom fungerar bilen ofta helt klanderfritt under ett par års tid. Ofta ingår också en bilförsäkring under en eller upp till tre år vilket är värt 5-25.000 kr men kontrollera alltid med bilförsäljaren om den automatiskt förnyas så att du inte står utan bilförsäkring helt plötsligt.

Den stora nackdelen är att bilen kostar ganska mycket och att värdeminskningen under bilens första år är mycket hög. När du köper en helt ny bil av bilförsäljaren kostar den första metern dig mellan 20-30.000 kr eftersom om du säljer bilen efter någon dag så har den minskat så mycket. På tre år kan bilen tappat 40% av sitt ursprungliga värde och det är ju billigare att köpa en begagnad bil.